De Spiekpietjes – Bedtijd! – Thaïs Vanderheyden

De Spiekpietjes van Thaïs Vanderheyden, beginnen stilletjes aan een klassieker te worden in de periode van Sinterklaas.  Vele scholen en gezinnen leerden deze vrolijke bende al kennen en ze komen regelmatig op de meest uiteenlopende plaatsen piepen.  Deze kleine helpers van de Sint komen bij kinderen op bezoek om te ontdekken waar ze het meest van houden en helpen zo de Sint bij zijn grote werk.

Net als kinderen worden ook Spiekpietjes moe na een lange dag vol speelplezier.  Na een kopje warme melk of kruidenthee, zijn ze klaar om hun vies geworden kleertjes in de was te gooien.  Een warm badje, een oefening in pyjama aantrekken en tandenpoetsen, horen uiteraard ook bij hun avondritueel.  Nog een laatste toiletbezoekje en dan zijn de Spiekpietjes klaar om met hun knuffeltjes naar een verhaaltje van Sinterklaas te luisteren en zalig weg te dromen.

Jonge kinderen zullen smullen van dit boek met hun favoriete helden uit de Sinterklaastijd.  Het ritueel voor het slapengaan van de Spiekpietjes zal enerzijds vertrouwd aanvoelen voor de kinderen, maar bevat ook enkele grappige en verrassende elementen zodat de aandacht hoog gehouden wordt.  De paginavullende illustraties zijn bijzonder kleurrijk en het is fijn om te zien dat de Spiekpietjes erg divers en helemaal van deze tijd zijn.  Een erg fijn boek, perfect om voor te lezen voor het slapengaan in deze leuke Sinterklaastijd.

“De Spiekpietjes – Bedtijd”, is een nieuw deel in de Spiekpietjes reeks van Thaïs Vanderheyden over het bedtijdritueel van deze kleine vriendjes.

Dankjewel Uitgeverij De Limonadefabriek en De Boekenboom voor deze aanvulling in de fijne reeks.

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789463889315
Verschijningsdatum: 28/09/2022
Aantal bladzijden: 28

Uitgeverij: De Limonadefabriek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s