De Geest van het Besiendershuis – Marloes Morshuis

Het Besiendershuis staat al meer dan vijfhonderd jaar in Nijmegen.  Over dat huis doen de vreemdste en meest griezelige verhalen de ronde. De jongeren uit de buurt zijn daardoor gefascineerd door het huis.  Op een avond dringen zes jongeren het huis binnen.  Wat hen daarna overkomt zullen ze niet snel vergeten.  Elk van hen wordt naar een ander tijdperk terug gekatapulteerd en ze krijgen maar één kans om een fout uit het verleden goed te maken.  Slagen de jongeren erin om terug naar onze tijd te komen?

Marloes Morshuis is bekend van haar kinder- en jeugdboeken, zoals Borealis, Quotum en Semper Sol.  In haar nieuwste jeugdroman laat ze kinderen vanaf 11 jaar kennismaken met Nijmegen en één van zijn oudste huizen.  Bovendien laat ze hen een tijdreis maken langs de grote gebeurtenissen in Nijmegen van het jaar 70 tot 1981.  Jongeren komen zo in contact met de boeiende geschiedenis van de stad.  Fijn zou zijn om het lezen van dit boek te koppelen aan een bezoek van de stad, dat zou het verhaal nog bevattelijker maken.  Dit boek is met zijn 118 pagina’s eerder beperkt in omvang, maar geeft toch een mooi beeld van de Nederlandse geschiedenis.  Het verhaal is spannend en mysterieus opgevat, wat het leesplezier zeker ten goede komt.  Een boeiende kijk in de Nijmeegse geschiedenis die voor Vlaamse lezers misschien net iets minder toegankelijk is.

In “De Geest van het Besiendershuis” neemt Marloes Morshuis haar lezers mee naar Nijmegen voor een tijdreis door de eeuwen heen.

Dankjewel Uitgeverij Lemniscaat voor dit kijkje in de Nederlandse geschiedenis.

🌕🌕🌕

ISBN: 9789047715153
Verschijningsdatum: 4/10/2022
Aantal bladzijden: 119
Uitgeverij: Lemniscaat

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s