Vos, vogel en ik – Kristof Devos

Wanneer een meisje zich verveelt, leert ze vos en vogel kennen.  Tussen de drie ontstaat een sterke band en een stevige vriendschap.  Samen maken ze veel plezier.  Op het moment dat vogel in de bres springt voor het meisje, wordt hij zelf aangevallen door een roofvogel.  Vos en het meisje vrezen het ergste, maar vogel is er nog en blijft leven.  Hij kan misschien nooit meer vliegen, maar de band tussen de drie is er één voor het leven.

Auteur en illustrator Kristof Devos maakte een boek dat je niet onberoerd laat.  Zijn prachtige illustraties vertellen een mooi maar aangrijpend verhaal over vriendschap, een ongeluk en steun.  De illustraties spreken bijna voor zich en brengen de vele gevoelens die de drie vrienden doormaken heel treffend in beeld.  De weinige maar goed gekozen tekst geven het verhaal net nog dat ietsje meer diepgang.  Een aantal pagina’s bevatten verschillende kleine scènes zonder tekst en nodigen uit om zelf de woorden bij het verhaal te bedenken.  Voor thuis is het een boek dat uitermate geschikt is om met kinderen in gesprek te gaan over de kracht van vriendschap en hoe die hoop kan brengen op moeilijke momenten.  In de klas kan het breed ingezet worden om over deze thema’s te praten of om kinderen te stimuleren om zelf aan de slag te gaan, stukken van het verhaal verder uit te diepen en hun eigen verhaal te schrijven.   Dit krachtige verhaal brengt een mooie, hoopvolle boodschap en zet een sterke vriendschap in de kijker.

“Vos, vogel en ik” is een prachtig prentenboek van Kristof Devos dat de kracht van vriendschap op een aangrijpende manier in beeld brengt.

Dankjewel Uitgeverij De Eenhoorn voor dit pakkende boek.

⭐⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789462916647
Verschijningsdatum: 28/09/2022
Aantal bladzijden: 46
Uitgeverij: De Eenhoorn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s