Keigoed of bijna – Arno Bohlmeijer

Musje is een verlegen, wat angstig meisje.  Ze heeft het moeilijk om aansluiting te vinden met de groep op school en haar moeder is al enkele maanden weg.  Ze snapt niet zo goed wat er aan de hand is en ook haar vader brengt niet veel duidelijkheid.  Ze sluit vriendschap met Boldie, een stoere durfal die haar op sleeptouw meeneemt.  Stilletjes aan slaagt Musje erin uit haar schulp te kruipen en vindt ze haar plaatsje.

Arno Bohlmeijer kreeg in 2021 de PEN America Grant voor de Engelse versie van dit verhaal.  Hij vertaalde het, maakte het verhaal af en nu is het voor Nederlandstalige lezers beschikbaar.  Xantha-Iris Vorst zorgde voor fijne illustraties die de personages een gezicht geven.   Arno Bohlmeijer heeft een bijzondere schrijfstijl en laat veel ruimte aan zijn lezers voor eigen invulling.  De zinnen zijn meestal kort, maar erg beeldend en voor interpretatie vatbaar.  Dat zorgt ervoor dat enkel erg sterke lezers met een goed taalbesef, het naar waarde zullen kunnen schatten .  En ergens is dat jammer, want dit is een boek met een hoofdpersonage dat het moeilijk heeft op school en daardoor op een speciale school terecht komt.  Wat was het fijn geweest als net kinderen die hetzelfde meemaken in dit boek zichzelf konden herkennen.  Dit literaire jeugdboek is niet steeds even toegankelijk en binnen de doelgroep zal het maar voor een beperkt aantal kinderen echt een leesbaar boek zijn, maar voor die kinderen die klaar zijn hun leeshorizon te verbreden, is dit wel een aanrader.

“Keigoed of bijna” is een jeugdboek van Arno Bohlmeijer over een bijzonder meisje, voor sterke lezers van 10 tot 12 jaar.

Dankjewel Uitgeverij Samsara voor dit jeugdboek dat niet in een vakje te stoppen is.

⭐⭐⭐
ISBN: 9789493301016
Verschijningsdatum: 24/10/2022
Aantal bladzijden: 100
Uitgeverij: Samsara

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s