De geweldige zebra ontsnapping – Katherine Rundell & Sara Ogilvie

Mink doet liefst helemaal haar eigen zin en doet niet aan bedtijd.  Als ze op het plein bij haar huis een zebra ontdekt die hulp nodig heeft, komt ze onmiddellijk in actie.  De ouders van zebra zijn gevangen genomen en samen bedenken ze een wild plan om de zebra’s en de andere gevangen dieren te redden. Dankzij Minks gave om met dieren te communiceren, krijgen ze ook hulp van de hond en een eekhoorn.  Slagen ze erin om tijdig de opgesloten dieren te helpen ontsnappen?

Katherine Rundell staat bekend om haar fantastische jeugdboeken en maakte nu met Sara Ogilvie een lijvig prentenboek dat humor, avontuur en vriendschap combineert.   Het hoofdpersonage doet zowel in het verhaal als in de illustraties wat denken aan Pipi Langkous in moderne versie. Het gekke meisje met twee staartjes kan met dieren communiceren en dat geeft een leuke insteek aan het verhaal. Het verhaal zit vol vaart, actie en spanning en heeft de klassieke ingrediënten voor een goed verhaal: een pittig hoofdpersonage, een lelijke slechterik en een positieve ontknoping die tot de laatste pagina’s op zich laat wachten.  Dit dikke prentenboek bevat naast de kleurrijke, gedetailleerde illustraties ook grotere hoeveelheden tekst in verschillende delen.  Dat maakt dat dit prentenboek vooral geschikt is om voor te lezen aan kinderen vanaf een jaar of 5 of om samen te lezen met kinderen die al een jaartje leesonderwijs kregen.  

“De geweldige zebra ontsnapping” van Katherine Rundell en Sara Ogilvie is een fijn, tijdloos en lijvig prentenboek over een meisje dat wat aan Pipi Langkous doet denken, om voor te lezen aan oudere kleuters en kinderen.

Dankjewel Uitgeverij Luitingh-Sijthoff voor dit leuke verhaal!

🌕🌕🌕🌗
ISBN: 9789021033969
Verschijningsdatum: 19/10/2022
Aantal bladzijden: 64
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s