Morgen zal het beter gaan – Tatiana de Rosnay

Op een dag is Candice getuige van een auto-ongeluk.  In afwachting van verdere hulp, staat ze het slachtoffer Dominique bij.  Nadien gaat ze ook bij het slachtoffer langs in het ziekenhuis.  Tussen beiden ontstaat, ondanks het leeftijdsverschil, een bijzondere band. Tot ergernis van haar familie en vrienden lijkt Dominique het leven van Candice helemaal te beheersen.  Familiegeheimen komen aan het licht, oude problemen nemen opnieuw de overhand en Candice dreigt zichzelf helemaal te verliezen in deze strijd.

Tatiana de Rosnay staat bekend om haar sterke romans die vaak een psychologische inslag hebben.  In “Morgen zal het beter gaan” combineert ze de thema’s eetstoornissen en familiegeheimen tot een intrigerend, beklijvend boek vol plotwendingen.  In haar vlotte maar sterke schrijfstijl sleept ze je mee in een verhaal dat boeit van de eerste tot de laatste pagina.  De complexe relatie tussen Candice en Dominique zet je voortdurend aan het denken en twijfelen.  Zowel voor Candice als voor de lezer vallen de puzzelstukjes van dit verhaal pas helemaal op het einde op zijn plaats.   Bijzonder is dat door het thema eetstoornissen aan te snijden, de auteur een heel persoonlijk verhaal vertelt.  Met veel gevoel probeert ze op die manier het taboe rond eetstoornissen te doorbreken.  Dit goed geschreven verhaal met een persoonlijke insteek laat zijn lezer ook kennismaken met een stukje Franse literatuurgeschiedenis en Emile Zola in het bijzonder.

“Morgen zal het beter gaan” van Tatiana de Rosnay is een beklijvende psychologische roman over vriendschap en zelfkennis, dat het taboe rond eetstoornissen probeert te doorbreken.

Dankjewel Uitgeverij AmboAnthos voor dit intense verhaal!

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789026361593
Verschijningsdatum: 28/10/2022
Aantal bladzijden: 304
Uitgeverij: AmboAnthos

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s