Jij bent het einde – Tom Mariën & Penelope Deltour

Al lachend zegt Aya tegen Zain: “Jij bent het einde”.  Zain denkt na over het einde en vraagt zich af of hij het kan vinden.  Hij gaat met de wolken mee, doorkruist bergen en dalen, zeeën en rivieren, in wat een eindeloze zoektocht naar het einde lijkt.  Hij zoekt en zoekt, maar kan of wil hij het einde wel vinden?  

Tom Mariën is leerkracht en auteur.  Zijn bijzondere verhalen doen nadenken over het leven in al zijn facetten.  Samen met Penelope Deltour maakte hij “Jij bent het einde” een apart prentenboek over een zoektocht naar het einde.  Dromerige illustraties brengen dit bijzondere verhaal tot leven en voert je mee op de schijnbaar eindeloze tocht.  De tekst zet aan tot nadenken, filosoferen en iedereen zal uit het boek zijn eigen boodschap halen.  Het is geen rechttoe rechtaan boek dat je zomaar even leest, maar net dat maakt het zo speciaal.  Dit boek voor vele leeftijden kan vooral in de hogere klassen van de lagere school ingezet worden en zal een aanzet zijn om na te denken over de vele betekenissen die je in het verhaal zou kunnen vinden.  Dit boek zal vooral onder begeleiding helemaal tot zijn recht komen en leert kinderen dat je in boeken soms op zoek moet naar je eigen boodschap.

“Jij bent het einde” is een filosofisch prentenboek van Tom Mariën en Penelope Deltour over zoeken, misschien niet vinden en toch blijven doorgaan.

Dankjewel Uitgeverij Davidsfonds/Infodok voor dit specialleke!

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789002277153
Verschijningsdatum: 25/10/2022
Aantal bladzijden: 32
Uitgeverij: Davidsfonds

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s