Flits en het hanenhotel – Lotje van der Bie

Uitvinden is wat Flits het liefste doet!  Met een tuin vol spullen komt hij ook moeiteloos aan de juiste materialen.  Op het terrein naast hun huis heeft het gezin ook zeventien haantjes waar ze dol op zijn.  Wanneer mevrouw Boenders hun nieuwe buurvrouw wordt, beginnen de problemen.  Ze moeten een nieuwe plaats vinden voor de zeventien haantjes, want mevrouw Boenders heeft een hekel aan dieren, rommel en viezigheid.  Flits moet het beste van zichzelf geven om zijn haantjes te kunnen houden.

Lotje van der Bie is naast auteur ook regisseur en fotograaf. “Flits en het hanenhotel” is haar debuut voor kinderen vanaf 8 à 9 jaar. Dit boek over een prettig gestoord gezin met een vader als kunstenaar, een zoon als uitvinder en een moeder die op zoek is naar orde in die hele chaos zal jong en ouder kunnen bekoren. Het verhaal is origineel, fris en heel erg grappig. De mooie filmische taal aangevuld met leuke, gedetailleerde zwart-wit illustraties en bouwtekeningen van Roos Pulskens zorgen ervoor dat je je de setting van het boek moeiteloos voor de geest kunt halen. Bovendien is het verhaal met vaart geschreven en volgen de ene na de andere grappige of verrassende gebeurtenissen elkaar op. Jonge uitvinders en dierenliefhebbers zullen smullen van dit boek. Daarnaast biedt het boek vele mogelijkheden naar uitwerking toe in de klas of thuis. Kinderen krijgen na het lezen van dit boek ongetwijfeld zelf ideeën voor hun eigen uitvindingen, leren iets bij over ons consumptiegedrag en over dierenverzorging. Dit erg fijne boek doet uitkijken naar meer van deze debuterende auteur!

“Flits en het hanenhotel”, het debuut van Lotje van der Bie is een prettig gestoord boek over een jonge uitvinder, zeventien haantjes en een boze buurvrouw.

Dankjewel uitgeverij Volt en L&M Books voor dit vindingrijke verhaal!

🌕🌕🌕🌕🌗
ISBN: 9789021469126
Verschijningsdatum: 25/10/2022
Aantal bladzijden: 240
Uitgeverij: Volt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s