Wolvenkoorts – Kerstin Ekman

Geen beter boek om het jaar mee te beginnen dan een boek dat aanvangt op nieuwjaarsdag. Een oudere man, Ulf ontdekt op deze eerste dag van het jaar dat een wolf zich ophoudt in de buurt van zijn oude caravan met zicht op het veenmoeras.  De wolf laat een onuitwisbare indruk na en doet Ulf nadenken over zijn leven, huwelijk en beslissingen.  Hij lijkt zich te identificeren met het dier.  Als de wolf later gedood wordt buiten het jachtseizoen wil Ulf kost wat kost de dader vinden. 

Kerstin Ekman is één van Zwedens meest gelezen en bekroonde auteurs.  In “Wolvenkoorts” combineert ze een spannend plot met prachtige natuurbeschrijvingen en zet ze haar lezers aan het denken over onze veranderende band met de natuur.  Mooie observaties brengen de rust over die van het noordelijke landschap afstraalt.  Met fenomenale beschrijvingen worden beelden op je netvlies geprojecteerd en komen de natuur en de wolf tot leven.  Hoofdpersonage Ulf, die wat gezondheidsproblemen heeft, lijkt de wolf te zien als zijn jonge zelf en voelt zich met het dier verbonden.  Het verhaal biedt een boeiende kijk op het leven in een kleine gemeenschap waar jagen deel is van het alledaagse leven.  Deze beklijvende roman sleept je mee in het boeiende verhaal van een man die naar het einde van zijn leven toe zichzelf identificeert met de natuur om zich heen en zijn plaats binnen de gemeenschap lijkt te veranderen.

“Wolvenkoorts” is een boeiend roman van Kerstin Ekman over een oudere man die in de buurt van zijn huis een wolf ontdekt en zichzelf ermee vereenzelvigt.

Dankjewel Uitgeverij AmboAnthos voor deze meeslepende roman.

⭐⭐⭐⭐

ISBN: 9789026359941
Verschijningsdatum: 27/10/2022
Aantal bladzijden: 192
Uitgeverij: AmboAnthos

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s