Adams wonderlijke apotheek – Adam Kay

Vorig jaar konden kinderen en jongeren alles te weten komen over ons menselijk lichaam in het fantastische “Adams anatomie”.  Een boek dat kinderen op een grappige manier meeneemt in de wonderen van ons menselijk lichaam.  Nu kunnen kinderen genieten van de opvolger van dit boek.  In “Adams wonderlijke apotheek” neemt Adam Kay kinderen vanaf een jaar of 9 mee in de geschiedenis van de medische wereld.

Adam Kay neemt je mee op een reis door de tijd en gaat dieper in op de geneeskunde in het van het Oude Rome tot nu.  Hij laat je kennismaken met de grootste wetenschappers en wat ze voor ons betekenden.  Allemaal maar saaie materie denk je?  Niet is minder waar, Adam Kay schrikt niet weg van een grapje hier en daar of van de meest vieze gebruiken die je je kan voorstellen.  Wat denk je van operaties met roestige zwaarden, je gezicht insmeren met krokodillenpoep of een verbandje van rauw vlees?  We kunnen het ons vandaag niet meer voorstellen dat artsen het braaksel van hun patiënten proefden (JAKKES!!!).  Het boek staat boordevol weetjes en wordt opgefleurd met fantastische illustraties van Henry Paker.  Dit boek hoef je niet in één keer uit te lezen (alhoewel dat zeker kan en mag!), dankzij het uitgebreide register achteraan, ga je gewoon op zoek naar de feitjes waar je op dat moment zin in hebt.  Met dit boek word je niet alleen heel wat slimmer, maar heb je ook nog eens het grootste plezier!

In “Adams wonderlijke apotheek” van Adam Kay maak je een hilarische tijdreis doorheen de geschiedenis van de geneeskunde.  Vies, stinkend, grappig én leerrijk!

Dankjewel Uitgeverij HarperCollins voor dit vieze, leerrijke boek!

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789402710755
Verschijningsdatum: 14/09/2022
Aantal bladzijden: 408
Uitgeverij: HarperCollins

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s