De reis van de regen – Grahame Baker Smith

Izak speelt aan een riviertje in de natuur. Even later begint het te regenen en het water in de plas stroomt over.  Hij giet ook het water uit de pot waar hij mee speelde uit en rent mee met het vrolijke stroompje water. Het water uit de pot stroomt steeds verder, naar een grote rivier, dwars doorheen de stad tot het uitkomt bij de oceaan.  Izak neemt afscheid van het water uit zijn pot en vraagt zich af waar het water nu verder naartoe zal gaan.  Zo gaat de reis van het water tot de andere kant van de wereldbol.

Graham Baker Smith is een Britse illustrator en auteur.  Dit boek is het eerste in een reeks van vier over de wonderen van onze wereld.  De prachtige, dromerige illustraties boordevol details nemen de lezer mee op de wonderbaarlijke reis van het water en de regen.  Het boek combineert een fijn prentenboek verhaal met sterke non-fictie.  Dat resulteert in een boek om “u” tegen te zeggen.  De illustraties zijn subliem en stuk voor stuk kleine kunstwerkjes.  Het is ongelooflijk hoe de illustrator de kracht en de pracht van de natuur in prenten weet te vatten.  Reken daarbij het belangrijke thema van het boek en je krijgt een boek dat een must is om in de klas aan de slag te gaan rond het thema water.  Het boek kan daarbij niet alleen in de kleuterklas ingezet worden maar zal ook in de klassen van de lagere school echt tot zijn recht komen.  Prachtig hoe wetenschap en kunst in één boek tot een feilloos geheel samensmelten.   

“De reis van de regen” is een subliem prentenboek van Grahame Baker Smith, dat met kunstige illustraties en een leuk verhaal de kringloop van het water uitlegt.  

Dankjewel Uitgeverij Christofoor voor dit topboek!

⭐⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789060389171
Verschijningsdatum: 17/10/2022
Aantal bladzijden: 36
Uitgeverij: Christofoor

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s