Zeevonk – Wendy Huyghe

Tijdens een storm op zee vergaat de vissersboot van Lena’s vader.  Samen met zijn bemanningsleden komt hij om.  Al snel gaat het gerucht in Oostende dat Lena’s vader verantwoordelijk is voor het ongeluk.  Voor Lena, die een bijzondere band had met haar vader, is dat een extra klap bovenop het grote verdriet dat ze voelt.  Als ze op de begrafenisboot een grote zwarte schim in het water waarneemt, is ze ervan overtuigd dat dit grote dier verantwoordelijk is voor het ongeval.  Samen met Vincent, die een vakantiejob heeft in het nieuwe Secret Sea Creatures museum, start ze haar eigen onderzoek.

Wendy Huyghe is auteur en scenarioschrijver.  Samen met haar broer bedacht ze het verhaal voor dit boek, dat ook verfilmd werd en binnenkort in première gaat op de Berlinale.  Wendy verloor haar vader zelf op jonge leeftijd.  De gevoelens van Lena en haar familie kan ze zich dus als geen ander voorstellen.  Met ontzettend veel gevoel slaagt ze erin de dagelijkse strijd die het gezin tegen verdriet en onrecht levert, te schetsen.  Van bij de eerste pagina’s is dit een boek dat je vastgrijpt en niet meer loslaat tot je de laatste pagina omslaat.  De auteur slaagt erin een spannend verhaal te combineren met één van de moeilijkste momenten uit het leven van een tienermeisje.  Het boek is erg filmisch geschreven en je kan je zo naar Oostende verplaatsen.   Dit bijzondere verhaal kruipt onder je huid en sleept je mee.  De grens tussen realiteit en fantasie wordt meermaals opgezocht en als lezer word je uitgedaagd om zelf uit te maken waar die grens voor jou stopt.  Een boek dat lezers van de eerste graad van de secundaire echt zal boeien en kan aanzetten om echt leesplezier te ontdekken.  

“Zeevonk” het sterke jongerendebuut van Wendy Huyghe doet absoluut uitkijken naar meer van deze auteur.

Dankjewel Uitgeverij Pelckmans voor dit aangrijpende verhaal.

🌕🌕🌕🌕🌗
ISBN: 9789464019513
Verschijningsdatum: 19/10/2022
Aantal bladzijden: 176
Uitgeverij: Pelckmans

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s