Denk aan mij – Frances Liardet

In 1942 komen Yvette en James nader tot elkaar in een schuilkelder in Egypte.  Na de oorlog vinden ze elkaar terug en verhuizen ze naar Engeland, de thuis van James.  Door een tragische gebeurtenis staat hun relatie al snel onder druk.
In 1974 neemt James een nieuwe baan aan in Upton.  Hij hoopt er een nieuwe start te maken na het overlijden van zijn vrouw, tien jaar eerder.  Als hij een sjaaltje vindt in de kerk komen oude herinneringen boven drijven en moet hij kwelduivels uit het verleden te lijf gaan.

Frances Liardet is auteur en vertaler van Arabische literatuur.  Met “Denk aan mij” schreef ze een New York Times bestseller.  Deze mooie roman heeft wat tijd nodig om op gang te komen.  Bij het begin voelt het aan alsof het een gewone roman is met twee tijdlijnen, maar na een tijdje wordt duidelijk dat de link tussen de twee verhalen een bijzonder grote impact heeft op de mensen die hier hun verhaal vertellen.  Geheimen en herinneringen komen boven water en laten de lezer meeleven met de twee hoofdpersonages, die elk hun eigen bekommernissen hebben.  De vlotte schrijfstijl sleept je mee, terug in de tijd en laat zien hoe moeilijke gebeurtenissen een grote impact hebben op een relatie, zeker als de personen in kwestie helemaal anders omgaan met hun verdriet.  Een mooi verhaal over rouw dat toont hoe we op psychologisch vlak, gelukkig grote stappen gezet hebben in het belang van rouwverwerking.

“Denk aan mij” van Frances Liardet is een bijzondere roman in twee tijdlijnen, over twee mensen die elkaar door hun verschillende manier van rouwverwerking, dreigen te verliezen.

Dankjewel Uitgeverij NieuwAmsterdam voor dit aangrijpende verhaal.

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789046829370
Verschijningsdatum: 3/11/2022
Aantal bladzijden: 396
Uitgeverij: NieuwAmsterdam

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s