Schrikkelkermis – Tom Thys & Leslie Saurus

Op 28 februari merkt Mirre een zwarte luchtballon op tijdens een onweer zonder regen.  Even later vindt ze op straat een uitnodiging voor de Schrikkelkermis, die slechts 24 uur in het dorp zal neerstrijken van zodra de klok 29 februari inluidt.  Even later waarschuwt haar verwarde moeder haar niet op de carrousel te gaan.  Deze drie vreemde gebeurtenissen, zijn het begin van een griezelig verhaal over een kermis die maar eens in de vier jaar ergens neerstrijkt en de ziel uit alle kinderen uit de omgeving haalt.  Gelukkig doorziet Mirre dit duistere plan en komt ze in actie!

Tom Thys werkt al enkele jaren samen met illustrator Leslie Saurus.  Samen maken ze griezelige boeken voor jonge lezers.  Van bij het begin slaagt Tom Thys erin een donkere sfeer te scheppen en de spanning op te bouwen. Het verhaal zelf is griezelig, maar wordt nooit te eng.  De heel alledaagse locatie en het herkenbare personage krijgen door een mooie dosis fantasie opeens een heel andere invulling.  Dat zorgt voor een fijne dynamiek in dit sterke verhaal. Korte hoofdstukken van 6 à 10 pagina’s worden afgewisseld met stemmige zwartwit illustraties.  Voeg daarbij de korte zinnen en de beperkte omvang van het boek en je krijgt een boek dat echt vlot leest.  Voor kinderen vanaf een jaar of tien die houden van griezelen is dit tweede deel in de reeks Middernachtmerries een echte topper.   

“Schrikkelkermis”, het tweede deel in de Middernachtmerriesreeks van Tom Thys en Leslie Saurus, is een griezelig verhaal over een kermis die in een heel gewoon dorp neerstrijkt op een schrikkeldag.

Dankjewel Uitgeverij Horizon voor dit ongemeen spannende verhaal!

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789464100105
Verschijningsdatum: 13/09/2022
Aantal bladzijden: 160
Uitgeverij: Horizon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s