Opa en de walnoot – Ammi-Joan Paquette & Felicita Sala

Op een ochtend vindt Emilia een walnoot op haar nachtkastje.  Voor opa is het de kans om haar zijn verhaal te vertellen.  Toen hij ongeveer haar leeftijd had vertrok hij met zijn familie uit zijn thuis.  Ze konden alleen een kleine tas en een walnoot meenemen.  Eens aan de overkant van de oceaan plantte hij de walnoot en vele jaren later kon hij de boom in zijn tuin planten.  Ook zijn dochter plantte een noot en nu is het de beurt aan het meisje.  Terwijl er uit de noot een plant groeit, heeft opa het steeds moeilijker en langzaam dooft zijn kaarsje uit. Emilia zoekt en vindt troost in de walnotenbomen in de tuin.

Ammi-Joan Paquette en Felicita Sala werkten samen aan dit pakkende prentenboek over ouder worden, herinneringen ophalen en symboliek.  Sfeervolle illustraties in natuurtinten geven een warme sfeer aan dit verhaal dat toont dat geluk en verdriet erg dicht bij elkaar liggen.  De tekst werd vertaald door Edward Van de Vendel en beschrijft op een tedere manier een waardevol verhaal met heel veel diepgang.  Heel wat belangrijke thema’s zoals migratie, heimwee, herinneringen en de kracht van symbolen, komen daarbij aan bod.  Dit verhaal over de kringloop van het leven is een tijdloos verhaal dat heel wat kracht uitstraalt.  Het is geen typisch boek over rouwen en kan daardoor veel ruimer ingezet worden.  Dit prachtige boek opent heel wat kansen tot gesprekken over het leven in de ruime zin van het woord.  Deze aanwinst in je boekenkast straalt warmte en liefde uit en kan je samen met kinderen van 5 jaar lezen.

“Opa en de walnoot” is een krachtig en warm verhaal van Ammi-Joan Paquette en Felicita Sala over een meisje, haar opa en de walnotenboom die symbool staat voor hun sterke band.

Dankjewel Davidsfonds-Infodok voor dit warme prentenboek!

⭐⭐⭐⭐

ISBN: 9789002277429 – verschenen op 11/10/2022 – 36 p. – Davidsfonds/Infodok

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s