Einstein de pinguïn- Iona Rangeley

Bij een bezoekje aan de dierentuin, zijn Imogen en Arthur helemaal weg van een kleine pinguïn.  Om de kinderen terug mee naar huis te krijgen, roept ze naar de pinguïn dat hij altijd welkom is bij hen thuis.  Groot is hun verbazing als de pinguïn even later effectief voor de deur staat.  Einstein mag blijven logeren en wordt al snel de beste vriend van het gezin.  Na een tijdje blijkt echter dat Einstein een bijzondere missie heeft.

Iona Rangeley debuteert met dit jeugdboek dat ze schreef tijdens het blokken voor haar examens.  Met Einstein, zet ze een heel schattig hoofdpersonage neer.  De pinguïn die uiteraard niet kan praten, slaagt er toch in te communiceren met zijn nieuwe vrienden. Dit lieve verhaal, over de bijzondere vriendschap tussen een dier en twee kinderen, is grappig en zit vol avontuur.  De rustige bladspiegel met veel witruimte en een wat groter lettertype, zorgt voor een vlotte leeservaring.   Leuke zwartwit illustraties van David Tazzyman fleuren het verhaal verder op. Jonge lezers vanaf 7 à 8 jaar zullen gecharmeerd worden door deze originele detective vol grappige gebeurtenissen.  Inhoudelijk is het boek ook sterk genoeg om iets oudere, maar minder sterke lezers uit te dagen.  Dit fijne verhaal vol verrassende gebeurtenissen over een onverwachte vriendschap is een fijne aanvulling voor de schoolbibliotheek of de boekenkast thuis.  

“Einstein de pinguïn”, het debuut van Iona Rangeley, is een grappige detectiveverhaal over een bijzondere vriendschap tussen een pinguïn en twee kinderen.

Dankjewel Uitgeverij HarperCollins voor dit originele verhaal!

🌕🌕🌕🌗
ISBN: 9789402711592 – Verschenen op 16/11/2022 – 218 p. – Uitgeverij HarperCollins

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s