Oma pannenkoek – Marijke Umans

Morgen start de poëzieweek. Het moment dus om dit unieke boek even in de kijker te zetten. Marijke Umans schreef een poëziebundel voor kinderen in het thema rouw. Niet evident om zo’n groot thema in gedichten op kindermaat te verwerken. Maar Marijke Umans doet dat met verve. Op een warme manier en zonder ooit te emotioneel te worden, slaagt ze erin de vele vormen van verdriet in woorden te vatten. Hoewel de gedichten specifiek voor kinderen vanaf een jaar of 9 geschreven zijn, zijn ze ook echt zinvol voor oudere of volwassen lezers. In 25 gedichten heeft ze het over de moeilijkste momenten, de mooiste herinneringen en het gemis dat nooit echt verdwijnt. Ondanks het zware thema, worden de gedichten nooit zwaarmoedig en hebben ze een zekere lichtvoetigheid. Deze stukjes poëzie mogen dan over de dood gaan, maar sprankelen toch van het leven. Ze geven een boodschap van hoop mee, waar wie met verlies moet omgaan, troost kan uit putten. De lieve illustraties van Merel Eyckerman versterken de warme sfeer van boek.

Een prachtige bundel die bijzonder zinvol is.

“Zoals een koekje bij de thee
hoort dood gewoon bij leven.
Ik weet het niet, heb geen idee.
Ik wou dat je bleef, nog even.

“Oma pannenkoek” is een warme dichtbundel voor kinderen van Marijke Umans.  In lieve gedichten gaat ze dieper in op thema’s als rouw, verdriet, herinneringen en troost.

Dankjewel Uitgeverij Pelckmans voor deze hoopvolle dichtbundel!

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789464019490 – Verschenen op 10/10/2022 – 40 p. – Uitgeverij Pelckmans

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s