Tijgeroog – Nom de plume

Op deze dag van de poëzie zet ik graag een debuut in de kijker.  Met “Tijgeroog” laat Nom de Plume (alias voor Barbara Van Loo) voor het eerst haar gedichten op de wijde wereld los.  In weinige, maar goed gekozen woorden weet ze emoties en gedachten op papier te zetten.  

Met haar introverte blik neemt ze je mee in het diepste van haar ziel en laat ze je genieten van het moois om haar heen.  Haar gedichten die geen leestekens of hoofdletters bevatten hebben vaak een melancholische ondertoon, maar stralen ook verwondering uit.

Met haar dichtbundel slaagt Barbara erin je even te laten verstillen en te genieten van eenvoudige woorden die raken.  Haar gedichten onthullen ons haar kleine kantjes, haar open blik op de wereld om haar heen en beschrijven emoties die we allen kennen.  Deze bundel brengt rust in onze drukke dagen, troost op moeilijke momenten en opent onze ogen voor de kleine dingen die het leven mooi maken.  Soms zijn haar gedichten gebaseerd op bekende songteksten, vaak loont het dan de moeite om even de betreffende liedjes te beluisteren en op zoek te gaan naar de gelijkenissen of verschillen.  

“Tijgeroog” is het debuut van Nom de plume, een warme bundel gedichten met een melancholisch kantje en geschreven met oog voor detail, die straalt in zijn eenvoud en doet uitkijken naar meer.

Dankjewel Beefcake Publishing en Nom de plume voor dit mooie debuut.

⭐⭐⭐⭐

ISBN: 9789493293090 – Verschenen op 29/11/2022 – 93 p. – Beefcake Publishing

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s