Jeanne – Katherine J. Chen

Jeanne d’Arc, een grote naam uit de geschiedenis, de nationale heldin van Frankrijk die op verbrand werd in Rouen en heilig verklaard werd.  Een boek schrijven over de dame met deze klinkende naam, zonder in de vele clichés te vervallen is een opdracht om u tegen te zeggen.  Katherine J. Chen ging echter de uitdaging aan en schreef een verhaal over haar persoonlijke Jeanne.  Hoewel het verhaal historisch gefundeerd is, is dit een fictief verhaal.  

Katherine J. Chen schetst een genuanceerd beeld van het meisje uit Domrémy.  Anders dan in de vele legendes, heeft ze een complexe relatie met God.  Het meisje heeft van haar vader weinig liefde gekend en is groot en sterk voor haar leeftijd.  Haar daadkracht is bewonderenswaardig, maar soms heeft ze een kort lontje.  Ze heeft een duidelijk doel voor ogen, opgeven staat niet in haar woordenboek en heeft lak aan de vele regels die aan vrouwen opgelegd worden.  In dit boek is Jeanne geen heilige vrouw, nog steeds maagd, maar ze vecht mee en lijkt bijna onverslaanbaar.  Ze voert haar leger met vaste hand aan en is van geen kleintje vervaard.  Ze wordt door sommigen gehaat, door anderen aanbeden tot ze op een dag niet meer kan waarmaken waar ze voor staat en zowat al haar medestanders verliest.

Ben je op zoek naar een boek dat volledig waarheidsgetrouw het leven van Jeanne d’Arc beschrijft, dan is dit geen boek voor jou.  Ben je echter op zoek naar een historische roman over een sterke, vooruitstrevende vrouw die haar tijd ver vooruit was en waarbij de auteur zich vier jaar lang in het personage probeerde in te leven?  Dan is dit een echte aanrader! 

In “Jeanne” kruipt auteur Katherine J. Chen in de huid van Jeanne d’Arc en probeert ze een genuanceerd beeld van deze legendarische persoonlijkheid te schetsen.

🌕🌕🌕🌗

ISBN: 9789022597552 – Verschenen op 15/11/2022 – 415 p. – Boekerij

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s