De hele zwik en ik – John Yeoman & Quentin Blake – bewerkt door Bart Moeyaert

Maak kennis met deze bijzondere familie!  Oom Daan en tante Doortje staan graag samen in de spotlights en hebben een act waarbij tante in stukken wordt gezaagd. Neefje Sebastiaan kruipt het hele huis door, zelfs tot in de gordijnen.  De vijfling beweegt synchroon en nichtje Isadora wordt door iedereen herkend.  En dan zijn er nog oudtante Saar en haar vriendin die praten tegen planten.  In deze gekke familie voel je je helemaal thuis!

John Yeoman schrijft sedert 1960 kinderboeken en werkt daarbij samen met illustrator Quentin Blake, die ook de boeken van Roald Dahl illustreerde.  In “De hele zwik en ik” maak je kennis met een buitengewone familie.  De kleurrijke familieleden uit dit boek houden er speciale gewoontes op na en zijn net dat tikkeltje anders.  De leuke, kleurrijke illustraties stralen energie en dynamiek uit en passen helemaal bij de grappige tekst op rijm over deze hilarische familieleden.  Bart Moeyaert zorgde voor een leuke vertaling met een voorleesritme dat helemaal goed zit. Dit boek is perfect in te zetten in de kleuterklas of de eerste graad van de lagere school om het thema familie te introduceren.  Kinderen zullen intens genieten van de hilarische situaties en worden ertoe aangezet over hun eigen familie te vertellen.  

“De hele zwik en ik” is een grappig prentenboek op rijm van John Yeoman, geïllustreerd door Quentin Blake over een knotsgekke, kleurrijke familie.

Dankjewel Uitgeverij De Fontein voor dit geestige boek!

⭐⭐⭐
ISBN: 9789026162473 – Verschenen op 10/11/2022 – 46 p. – Uitgeverij De Fontein

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s