Landlijnen – Raynor Winn

Zowat iedereen die iets met wandelen heeft, las in de voorbije jaren wel “Het zoutpad”. Een waargebeurd verhaal dat ieders verbeelding tart en met veel liefde voor de natuur geschreven werd.  Intussen hebben Raynor en Mot terug een dak boven hun hoofd en blijven ze wandelen.  Raynor blijft ook schrijven over hun avonturen en de moeilijkheden die op hun pad komen.  Enkele jaren geleden volgde het boek “De wilde stilte” en recent verscheen ook “Landlijnen”.


In dat laatste boek begint de gezondheid van Mot steeds meer achteruit te gaan en lijkt hij de moed wat te verliezen.  Bij Raynor groeit het idee om het wandelen toch nog eens op te nemen.  Ze weet Mot te overtuigen om ‘The Cape Wrath trail’ in Schotland te lopen.  Deze zware trektocht loopt door een onherbergzaam deel van de Schotse Hooglanden en wordt als één van de zwaarste trektochten van de UK gezien.  Aanvankelijk gaat het wandelen moeizaam, maar stap voor stap lijkt de gezondheid van Mot weer iets te verbeteren.  Eens op hun bestemming, besluiten ze om nog wat verder te wandelen.  Uiteindelijk rijgen ze de trektochten aan elkaar met hun thuis in Cornwall als eindbestemming in gedachten.  Lukt het ze om deze gigantische afstand al stappend af te leggen?

Opnieuw slaagt Raynor Winn erin een boek te schrijven dat eens je het opengeslagen hebt, vastgrijpt en niet meer loslaat tot je de laatste pagina omgeslagen hebt.  In haar prachtige, poëtische taal, sleept ze je mee op een legendarische wandeltocht.  De prachtige maar meedogenloze Schotse en Engelse natuur kan ze als geen ander beschrijven.  Voor mij werd de leeservaring nog completer omdat we een hele reeks plekken die in het boek voorkomen, zelf bezocht hebben.  Naast het mooie verhaal, bracht het voor mij dus ook heel wat herinneringen mee.  Laat je niet tegenhouden, indien je nog nooit in de streken geweest bent, die in het boek doorkruist worden.  De leeservaring zal er niet minder om worden, enkel je lijstje met te bezoeken plekken zal wat aangroeien.  Dit boek liet ik, volledig onterecht, even in de kast staan.  Eens ik het opnam, boeide het me vanaf de eerste pagina en deed het me tijd en ruimte om me heen vergeten.  Een aanrader van formaat voor iedereen die houdt van wandelen, respect heeft voor de natuur en een poëtische schrijfstijl kan smaken.  

“Landlijnen” is het derde boek van Raynor Winn, dat je meesleept op een wandeltocht doorheen Schotland en Engeland en je laat meegenieten van heel wat natuurpracht.

Dankjewel Uitgeverij Balans en Uitgeverij Pelckmans voor dit beeldende verhaal!

⭐⭐⭐⭐⭐
ISBN:  9789463822398 – Verschenen op 20/09/2022 – 320 p. – Uitgeverij Balans

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s