Robber fikst alles – An Verstraete & Jeska Verstegen

Robber en haar vader houden van fiksen.  In de fiks-winkel maakt Robbers vader de spullen van mensen.  Samen fiksen ze de gekste dingen, tot op een dag, vader geen zin meer heeft in fiksen en triest in bed blijft.  Robber heeft maar één doel: haar vader fiksen.

An Verstraete is auteur en docent.  Jeska Verstegen illustreerde al meer dan 100 boeken.  Samen maakten ze “Robber fikst alles”, een boek voor eerste lezers.  De vrolijke cover doet een luchtig verhaal vermoeden, maar schijn bedriegt in dit geval.  Dit boek op niveau AVI E4 snijdt het thema psychische kwetsbaarheid bij een ouder aan.  Een heftig thema voor jonge kinderen, dat hier mooi beschreven wordt en een goed einde kent.  Toch lijkt dit me geen boek dat voor elk kind weggelegd is, want Robber lijkt al de zorgen van haar vader op zich te willen nemen.  Dat kan voor sommige kinderen beangstigend werken.  Indien het onder begeleiding aangeboden wordt en er daarna mogelijkheid is om er met een volwassene over te reflecteren, dan is dit een fijn boek voor eerste lezers.  Voor wie het echt alleen leest, kan het bij gevoelige kinderen, moeilijk liggen.  Het verhaal is goed en met een kwinkslag geschreven en de bijhorende illustraties zijn erg geslaagd.

“Robber fikst alles” van An Verstraete en Jeska Verstegen is een boek voor eerste lezers dat het thema psychische kwetsbaarheid aansnijdt.

Dankjewel Uitgeverij Lannoo voor dit fijne boek!

⭐⭐⭐
ISBN: 9789401481342 – Verschijningsdatum: 25/10/2022 – 46 p. – Uitgeverij Lannoo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s