Kijk nou… taart – J.C. McKee

Luiaard en Maki vinden een grote taart, die er heerlijk uitziet.  Ze denken erover na met wie ze hem zouden kunnen delen.  Geen van de dieren lijkt hen een goede kandidaat om mee te delen.  De mieren zijn met veel te veel, stekelvarken zal hen prikken en tijger zal de taart verslinden met hen erbij.  Dus… eten ze de taart met zijn tweeën op!  En dan dan komt tijger, die naar de taart zoekt die hij voor zijn verjaardag had gemaakt…

J. C. McKee is een Noord-Ierse auteur en illustrator die werkte voor Disney en de BBC.  Zijn eerste prentenboek, dat hij schreef en illustreerde, heeft een grappige insteek.  Het verhaal is in dialoogvorm opgebouwd.  Door af te wisselen met lettertypes wordt duidelijk wie van de dieren aan het woord is.  De hoeveelheid tekst per pagina is beperkt en ook de illustraties overladen de pagina’s niet.  Het boek kan bij vele leeftijden ingezet worden.  Jonge kinderen zullen genieten van het eenvoudige maar grappige verhaal en kennismaken met enkele nieuwe dieren.  Met oudere kinderen, die het boek al zelf kunnen lezen, kan het boek door verschillende kinderen in dialoog voorgelezen worden.  In beide gevallen is het een fijn verhaal om daarna in gesprek te gaan over het belang van delen.

“Kijk nou… taart” is het grappige prentenboekdebuut van J.C. McKee over een Luiaard en een Maki die overleggen of ze hun gevonden taart zullen delen of niet.

Dankjewel Uitgeverij De Fontein voor dit grappige verhaal!

⭐⭐⭐
ISBN: 9789026162725 – Verschenen op 27/10/2022 – 40 p. – Uitgeverij De Fontein

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s