Vechten of vertrouwen – Anastasia Melnytsjenko & Anja Havriljoek

Vlekkie is een jonge bullterriër die houdt van spelen en een baasje uit de duizend heeft.
Baron is een oude, blinde hond, met een baasje die hem enkel inzet in hondengevechten en verder alleen in een kooi verblijft.  Als Baron zijn baasje geen geld meer oplevert, wordt hij langs de kant van de weg gedumpt.  Gelukkig wordt hij gevonden door het baasje van Vlekkie.  Hij wordt opgenomen in het gezin, maar Baron vindt het moeilijk om de liefde die hij nu krijgt te aanvaarden.

Dit boek van een Oekraïnse auteur en illustrator, werd kort na het uitbreken van de oorlog opgepikt door de uitgevers van “De Vier Windstreken”.  Met dit boek willen ze Oekraïne steunen en jonge lezers een inkijk geven in een andere wereld.  Hoewel hondengevechten illegaal zijn in België en Nederland, komen ze ook hier nog voor.  In dit vlotte verhaal, maken lezers vanaf een jaar of 9, kennis met twee honden.  De ene komt uit een liefdevol gezin, de ander kent niets anders dan vechten.  Als de twee in hetzelfde huis wonen, zorgt dat voor moeilijke situaties.  Dit boek van beperkte omvang wordt opgefleurd met kleurrijke illustraties van de twee honden.  Het warme verhaal toont dat het moeilijk, maar niet onmogelijk is, voor dieren om zich aan te passen aan nieuwe situaties.  Zo leren ze heel wat bij over de zorg voor honden en ondertussen maken ze kennis met een gebruik dat zo snel mogelijk de wereld uit geholpen moet worden.  Een fijn boek dat zeker kinderen die van honden houden zal aanspreken.

“Vechten of vertrouwen” is een Oekraïns boek over twee honden uit verschillende milieus die proberen samen te leven en elkaar te vertrouwen.

Dankjewel Uitgeverij De Vier Windstreken voor dit warme en interessante verhaal!

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789051169225 -Verschenen op 9/12/2022 – 71 p. – Uitgeverij De Vier Windstreken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s