Onze verloren harten – Celeste Ng

Bird is 12 en woont met zijn lieve, maar verdrietige vader op een klein appartementje op een universiteitscampus.  Zijn moeder is al enkele jaren uit hun leven verdwenen.  Hun leven wordt geregeerd door het PACT, een reeks wetten om de Amerikaanse cultuur te behouden.  Vooral burgers met Aziatische roots worden geviseerd en kinderen dreigen van hun ouders gescheiden te worden.  Als hij een mysterieuze brief van zijn moeder ontvangt, start hij een zoektocht naar zijn moeder en de waarheid.

Celeste Ng veroverde de wereld met haar ‘Kleine brandjes overal’, nu is ze terug met een nieuwe roman, en wat voor één.  In ‘Onze verloren harten’ schetst ze een wereld in de nabije toekomst, die griezelig echt en niet zo veraf lijkt.  Alles draait er rond het PACT, vrije meningsuiting staat onder druk, boeken worden gecensureerd (en ze lezen niet meer aangemoedigd) en kinderen worden bij hun ouders weggeplukt.  In deze samenleving waar angst regeert, zijn er gelukkig nog enkelingen die het tij proberen te keren.  De moeder van Bird is één van hen.  Om hem te beschermen, verdween ze uit zijn leven.  Dit boeiende, aangrijpende boek, sleept je van bij de eerste pagina’s mee in een verhaal dat je doet huiveren en tegelijkertijd je hart verwarmt.  Met veel gevoel slaagt de auteur erin de onbreekbare band tussen moeder en kind te beschrijven.  Deze psychologische roman wekt vele uiteenlopenge gevoelens op tijdens het lezen.  Een aanrader van formaat die een diepe indruk nalaat en ons nog maar eens de gevaren van het inperken van de vrije meningsuiting toont.  Een uitstekend boek, dat zeker ook in de derde graad van het secundair onderwijs kan ingezet worden.

“Onze verloren harten” is een beklijvende roman van Celeste Ng, over een jongen die in een nabije maar donkere toekomst op zoek gaat haar zijn moeder.

Dankjewel Uitgeverij Signatuur voor deze uitmuntende roman!

⭐⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789056727222 – Verschenen op 11/10/2022 – 368 p. – Uitgeverij Signatuur

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s