Bijen blaten niet, dokter Brombeer – Wilma Geldof & Janneke Ipenburg

Vroeger was dokter Brombeer, de beste dokter van het dierenbos.  Maar nu lijkt dokter Brombeer het noorden wat kwijt.  Geen enkel dier doet nog wat hij moet doen.  Bijen blaten, schapen sissen en geiten grommen.  Dokter Brombeer weet niet meer hoe het verder moet, maar gelukkig is uil er om hem uit de nood te helpen.

Wilma Geldof schrijft boeken voor volwassenen en kinderen van alle leeftijden.  Samen met Janneke Ipenburg, die eerder al de illustraties maakte voor o.a. ‘Alle wensen van de wereld’, maakte ze dit originele prentenboek.  Dit boek lees je eerst van voor naar achter, met onderweg een uitklappagina die je nog niet mag uitklappen en daarna lees je het van achter naar voor.  Wat eerst helemaal niet lijkt te kloppen, klopt als een bus als je het boek van achter naar voor leest.  Zo ontdek je, dat het wel eens de moeite waard kan zijn om dingen vanuit een andere hoek te bekijken.  De arme dokter die niet meer wist wat te doen, luistert ineens weer beter en hoort terug het juiste geluid bij het juiste dier.  Dit boek is breed inzetbaar in de kleuterklas en kan zowel aan bod komen in het thema dokter, dieren of dierengeluiden, maar kan ook ingezet worden om in gesprek te gaan en te filosoferen hoe dingen veranderen als we ze anders gaan bekijken.  Een heel erg leuk en verrassend prentenboek waar kinderen, mede door de vele dierengeluiden en de kleurrijke illustraties, zullen van smullen en keer op keer zullen naar vragen.

“Bijen blaten niet, dokter Brombeer” is een grappig en origineel prentenboek van Wilma Geldof en Janneke Ipenburg, dat je eerst van voor naar achter en dan weer van achter naar voor leest.

Dankjewel Uitgeverij Luitingh-Sijthoff voor dit bijzondere prentenboek!

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789021033860 – Verschenen op 8/11/2022 – 34 p. – Uitgeverij Luitingh-Sijthoff

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s