Pas op voor Puk! – Nathalie Clefas & Esther Bennink

Puk is een gifkikker en doet giftig tegen iedereen om hem heen. Hij lacht nooit, is altijd gemeen en weet het altijd beter, want zo hoort dat voor een gifkikker.  Hij zorgt ervoor dat Kris en Kras, de dassen, ruzie hebben, kruipt voor op de markt omdat Schildpad te traag is en lacht mama Kip met haar ei uit.  Dan hebben de andere dieren er genoeg van en laten ze Puk aan zijn lot over.  Gelukkig komt Piep het eendje op zijn pad.  Piep neemt Puk mee op sleeptouw en toont hem hoe het beter kan.

Nathalie Clefas debuteerde in 2021 met haar succesvolle jeugdboek “Niet spieken op pagina 39”. Nu is ze terug met een kleurrijk prentenboek voor oudere kleuters. Daarvoor werkte ze samen met illustrator Esther Bennink. De paginavullende illustraties in warme natuurkleuren, zijn een lust voor het oog en brengen de personages tot leven. De tekst bij dit lieve verhaal is uitgebreider dan je meestal in een prentenboek ziet. Dat zorgt ervoor dat het boek best wel wat diepgang heeft en er tijd genomen wordt om te tonen hoe je een goede vriend kan zijn. Dit boek is daardoor perfect om samen met oudere kleuters en kinderen uit de eerste graad mee aan de slag te gaan. Een fijn prentenboek met een mooie boodschap!

“Pas op voor Puk!” is een lief prentenboek van Nathalie Clefas en Esther Bennink over hoe een goede vriend te zijn.

Dankjewel Uitgeverij Clavis en Nathalie Clefas voor dit fijne verhaal.

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789044844931 – Verschenen op 31/10/2022 – 28 p. – Uitgeverij Clavis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s