De magie van de verboden toren – Ben Guterson

Vlakbij het huis waar Zack zopas naar verhuisd is, bevindt zich een oude toren.  Zack voelt zich wat eenzaam en mist zijn overleden zusje.  Als hij op een dag een meisje de toren ziet binnenglippen volgt hij haar, ondanks het verbod van zijn ouders om de toren te bezoeken.  Tussen Zack en Ann ontstaat een bijzondere vriendschap en Ann toont hem vele geheimen in het bos dat de toren omringt. Samen proberen ze de geheime boodschap te ontcijferen die zich in de toren bevindt.  Ann lijkt zich echter steeds vreemder te gedragen.

Ben Guterson oogstte eerder veel succes met de Wintehuis-trilogie.  Zijn nieuwe boek is een mysterieus verhaal dat op zichzelf staat. Het verhaal kent een wat langzame start, maar ontpopt zich later tot een boeiend verhaal met subtiele hints naar het mysterie dat rond het meisje Ann hangt. Het thema rouw neemt een belangrijke plaats in het verhaal in, maar wordt op een eerder luchtige manier in het verhaal verweven.  Dit sterke boek combineert mysterie, spanning en gevoel en is daardoor voor een ruim leespubliek vanaf 9 à 10 jaar geschikt.  Het kleine vleugje magisch realisme maakt het mooie plaatje compleet.  Een leuke aanrader voor thuis of in de klas!

“De magie van de verboden toren” is een fijn jeugdboek van Ben Guterson dat mysterie, spanning en gevoel combineert tot een boeiend verhaal.

Dankjewel Uitgeverij Leopold voor dit boeiende verhaal!

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789025883584 – Verschenen op 14/09/2022 – 220 p. – Uitgeverij Leopold

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s