Altijd in mijn hart – Ellie Dean

1941.  De Japanse troepen vallen Singapore binnen en verstoren het leven van de zusjes Sarah en Jane.  Ze worden door hun ouders naar Engeland gestuurd om de rest van de oorlog bij één van hun oudtantes door te brengen.  Eens aangekomen in Cliffehaven komen ze in het pension van Peggy Reilly terecht en proberen ze een nieuw leven op te bouwen.  Het nieuws uit Singapore wordt echter steeds slechter en ondanks de warme zorgen, verlangen de meisjes naar een teken van leven van het thuisfront.

Dit is het intussen vijfde deel in de “Veilige haven” reeks van Ellie Dean.  De verhalen spelen zich steeds af rond het pension van Peggy Reilly, maar laten je ook telkens kennismaken met nieuwe personages uit alle hoeken van de wereld.  In dit vijfde boek krijg je een beeld van de oorlog in Singapore en op welke korte tijd het Japanse leger het eiland innam.  Dit is het verhaal van twee zussen die uit Singapore wegvluchten en in Engeland een nieuw leven proberen op te bouwen.  Dit vlotte verhaal kan op zichzelf gelezen worden, maar een aantal secundaire verhaallijnen komen het best tot hun recht als de boeken in volgorde gelezen worden.  Zoals steeds in deze reeks, krijg je een mooi beeld van de tijdsgeest. Doorheen de verschillende boeken, ontdek je ook hoe de oorlog op Engels grondgebied verliep.   Dit blijven voor mij leuke, ontspannende boeken voor die momenten waarop je gewoon op zoek bent naar leesplezier.  

“Altijd in mijn hart” is het vijfde deel in de “Veilige haven”-reeks van Ellie Dean.  Twee zussen die uit Singapore wegvluchten spelen de hoofdrol in dit deel.

Dankjewel Uitgeverij De Fontein voor dit ontspannende boek!

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789026159923 – Verschenen op 1/11/2022 – 365 p. – Uitgeverij De Fontein

Een gedachte over “Altijd in mijn hart – Ellie Dean

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s