Gedachten denken – Annelies Beck & Hanneke Siemensma

Denken is doen.
Je kijkt en luistert.
Je duwt en trekt.
Je vraagt en voelt.

Gedachten wat zijn dat precies?  Die vreemde dingen die door je hoofd spoken en soms moeilijk in woorden te vatten zijn.  Precies dat proberen Annelies Beck en Hanneke Siemensma in woord en beeld te brengen in het prentenboek “Gedachten denken”.

  
Op een poëtische manier gaan ze dieper in op onze gedachten en wat ze met ons als mens kunnen doen.  Dit boek met zijn zachte, kunstige illustraties zet aan tot  nadenken en filosoferen over hoe we als mens omgaan met onze gedachten.  Soms zijn ze positief, soms negatief en vaak overvallen ze ons op de vreemdste momenten.  Af en toe laten we ze de overhand nemen, maar soms kunnen ze ons ook overvallen en ze kunnen ons zelf tot actie aanzetten.  Dit prentenboek straalt rust en toch kracht uit.  De pagina’s zijn niet overladen en tekst en tekening vormen een mooi samenspel, waar heel goed over nagedacht is.   

In hun prentenboek slagen de auteur en illustrator erin om iets ongrijpbaars als gedachten op een eenvoudige maar krachtige manier aan kinderen uit te leggen.  Dit sterke prentenboek kan daarom breed ingezet worden, in de klas, tijdens therapiesessies of gewoon thuis.  Het is een ideaal boek om met kinderen in gesprek te gaan en na te denken over de kracht (in positieve of negatieve zin) van gedachten.  

“Gedachten denken” van Annelies Beck & Hanneke Siemensma is een bijzonder prentenboek dat ons uitdaagt na te denken over onze gedachten.

Dankjewel Uitgeverij Querido voor dit uitzonderlijke boek.

⭐⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789045126821 – Verschenen op 22/11/2022 – 32 p. – Uitgeverij Querido

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s