De laatste beer – Hannah Gold

April verhuist met haar vader naar Bereneiland om er zes maanden onderzoek te doen. Volgens haar vader leven er geen ijsberen meer op Bereneiland, maar op een avond denkt April een beervormige schim aan de horizon waar te nemen.  Terwijl haar vader door zijn onderzoek opgeslorpt wordt, trekt April op verkenning op het eiland.  Uiteindelijk vindt ze de ijsbeer, die uitgehongerd en eenzaam is.  Tussen hen ontstaat een bijzondere band en April wil de beer kost wat kost redden.

“De laatste beer” is het debuut van Hannah Gold en won in het Verenigd Koninkrijk verschillende prijzen.  Dat is niet zonder reden, want dit is een erg warm verhaal met een sterk hoofdpersonage en een actueel thema.  Het boeiende verhaal sleept je mee van bij de eerste pagina’s en dompelt je onder in een onbekende wereld, vlakbij de Noordpool.  Dankzij de rake beschrijvingen, kan je je echter zo in deze winterse wereld verplaatsen.  Met veel gevoel worden zowel de personages van April als van de beer neergezet.  Dit verhaal maakt het thema klimaatverandering bijzonder tastbaar en doet ons bij de impact ervan stilstaan.  Ondanks deze boodschap, is het toch een boek dat hoop verspreid en de kracht van vriendschap in de verf zet.  Dit boek zal een heel ruim publiek aanspreken, want is zowel spannend als vol van emotie en dierenliefde.  Dit krachtige boek voor lezers vanaf 9 jaar zal niemand onberoerd laten en is een must read voor iedereen die met kinderliteratuur bezig is.  En nu is het reikhalzend uitkijken naar de vertalingen van de twee andere boeken van Hannah Gold.

“De laatste beer” is een prachtig jeugdboek van Hannah Gold over klimaatverandering en de bijzondere vriendschap tussen mens en dier.

Dankjewel Uitgeverij Volt voor dit uitmuntende boek!

⭐⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789021471143 – Verschenen op 8/12/2022 – 296 p. – Uitgeverij Volt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s