De Vanderbeekers en de geheime tuin – Karina Yan Glaser

Het is zomervakantie en zus Isa is op kamp.  De vier andere kinderen Vanderbeeker vervelen zich.  Als hun geliefde buurman in het ziekenhuis opgenomen wordt, bedenken ze samen een leuk plan.  Ze zullen het overwoekerde stuk grond naast de kerk omtoveren tot een prachtige buurttuin waar iedereen van kan genieten.  Ze gaan naarstig aan het werk, maar een rijke projectontwikkelaar dreigt roet in het eten te gooien.  De Vanderbeekers zetten alles op alles op hun mooie project te doen slagen.

Dit is het tweede deel in de Vanderbeekers-reeks van Karina Yan Glaser.  We zijn opnieuw te gast in Harlem bij de familie Vanderbeeker.  Een prettig gestoord gezin met vijf kinderen. Ze delen het herenhuis waar ze wonen met hun huisbaas meneer Beiderman en met mevrouw Josie en meneer Jeet, met wie ze een hechte band hebben.  De kinderen beleven samen opnieuw een leuk avontuur in hun eigen buurt.  Erg breed hebben ze het als gezin niet, maar dat bederft de pret zeker niet.  Dankzij hun vindingrijkheid en hun goede samenwerking slagen de kinderen er steeds weer in met weinig middelen heel wat plezier te hebben.  Het verhaal leest erg vlot weg en dankzij vele kleine gebeurtenissen is er heel wat vaart in het verhaal.  Karina Yan Glaser schrijft boeken over kinderen die bij jou in de buurt zouden kunnen wonen en bewijst dat het, ook zonder tonnen fantasie of wonderbaarlijke wezens, mogelijk is om sterke kinderliteratuur te brengen met personages die vooral stralen door hun groot hart en hun creativiteit.  Dit boek zet belangrijke waarden zoals vriendschap, behulpzaamheid en eenvoudig leven in de kijker, maar een portie ondeugendheid is gelukkig ook nooit veraf.  Een fijne reeks voor lezers vanaf een jaar of 10.

“De Vanderbeekers en de geheime tuin” is een leuk tweede deel in de reeks van Karina Yan Glaser over een heel gewoon gezin dat in hun buurt leuke avonturen beleeft.

Dankjewel Uitgeverij Van Holkema & Warendorf voor dit frisse verhaal!

🌕🌕🌕🌕🌗
ISBN: 9789000380541 – Verschenen op 15/11/2022 – 302 p. – Uitgeverij Van Holkema & Warendorf

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s