De springedinges – Kathleen Doherty & Kristens Litten

Het is nacht en alle dieren in het bos slapen. Alleen Beer is nog wakker en heeft geen slaap.  Hij gaat op verkenning naar de stad om te zien of er daar iets te beleven is.  Al snel ontdekt hij er een springe-dinges.  Het is een leuk verend ding, waar hij op kan huppen, stuiteren en springen.  Hij is vastbesloten het ding mee naar huis te nemen, maar op zijn slapende vrienden kan hij niet rekenen.  Beer timmert er op los om het springe-ding toch maar in het bos te krijgen.

Kathleen Doherty & Kristyna Litten werkten samen aan dit vrolijke prentenboek vol actie.  In dit vrolijke verhaal wordt met taal gespeeld.  Beer ontdekt nieuwe dingen die hij niet kent in de stad en geeft er zijn eigen woorden aan.  Dit zorgt voor een erg speels effect in het verhaal, maar het kan ook erg verrijkend zijn om met kinderen aan de slag te gaan en zelf met taal te spelen.  Ongetwijfeld komen kinderen met de leukste nieuwe woorden aanzetten voor bekende dingen uit hun omgeving.  Bovendien is dit een erg actief prentenboek.  Beer is een echte spring-in-’t-veld en dat komt heel mooi aan bod in de kleurrijke illustraties.  Ook de creativiteit van Beer kent geen grenzen.  Voor elk probleem zoekt hij een oplossing en gaat hij al timmerend en bouwend aan de slag.  Opnieuw biedt dit veel kansen naar uitwerking toe.  Dit sterke prentenboek is niet alleen heel erg leuk en grappig, maar is ook op taalkundig en op creatief vlak een echte aanrader.  Tjibbe Veldkamp zorgde voor de geweldige vertaling van dit oorspronkelijk Engelstalige verhaal.

“De springe-dinges” is een sterk prentenboek vol actie van Kathleen Doherty en Kristyna Litten, een verhaal waarin met taal gespeeld wordt met vele uitwerkingsmogelijkheden.

Dankjewel Uitgeverij Condor voor deze voorleestopper!

⭐⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789464530209 – Verschenen op 7/12/2022 – 34 p. – Uitgeverij Condor

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s