Waarom een tafel geen dier is – Meneer Zee & Melvin

Als er in de Diep Verborgen Bossen een tafel opduikt, moeten de dieren daar niets van weten, want een tafel is volgens hen geen dier.  Hoe de tafel de dieren ook probeert te overtuigen, ze slaagt er niet in tot ze door te dringen. De dieren worden boos en willen dat de tafel terug verdwijnt.  Het doet de tafel veel verdriet, want ze doet zo haar best.  Tot er opeens een nog vreemder dier opduikt dat vier mensen uitspuwt…

Meneer Zee (Jan De Maeyer) is een verhalenverteller in hart en nieren.  Melvin (Wout Schildermans) maakt illustraties met veel contrast en zijn typische illustraties zagen we eerder in o.a. “Dat met Leo” en “De grote onderbroekenroof”.   Samen werkten ze nu aan het zalige “Waarom een tafel geen dier is”.  Het atypische verhaal over een tafel die in het bos opduikt en heel graag opgenomen wil worden in de dierenwereld, kan op verschillende manieren geïnterpreteerd worden en raakt op die manier vele belangrijke thema’s aan.  Denk hierbij aan migratie, integratie, pesten, je anders voelen of gewoon jezelf zijn.  Op een grappige, gevatte manier weet de tekst op rijm zijn lezer toch te raken.  De illustraties in groen, blauw en rood zitten boordevol details en weerspiegelen heel mooi zowel de actie als het gevoel dat in het verhaal verweven zit.  Een sterk prentenboek dat breed ingezet kan worden bij verschillende leeftijden, die er elk iets anders zullen uithalen.  Het boek is een goede aanzet om met kinderen in gesprek te gaan over verschillende thema’s.

“Waarom een tafel geen dier” is een sterk prentenboek van Meneer Zee en Melvin over een tafel die heel graag een plekje in de dierenwereld zou veroveren.

Dankjewel Uitgeverij Horizon voor dit bijzondere prentenboek!

🌕🌕🌕🌕🌗
ISBN: 9789464102918 – Verschenen op 18/01/2023 – 36 p. – Uitgeverij Horizon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s