Een ei voor kip Kaat – Bette Westera & Femme ter Haar

Kip Kaat wil een ei, maar het lukt niet.  Haan gaat op zoek naar een ei, maar welk ei wil kip Kaat? Het ene is te groot, het andere is niet wit of bruin.  Dan vindt haan het perfecte ei en brengt hij het naar kip Kaat.  Samen zitten de kippen nu op hun eieren en één voor één kraken ze.  Bij kip Kaat duurt het iets langer en als het ei kraakt, verschijnt een klein wezentje dat niet tok tok zegt, maar ork ork.  Wat nu?

Bette Westera schrijft verhalen en gedichten voor kinderen bij de vleet.  Samen met illustrator Femme ter Haar maakte ze dit boekje in de “Op stap”-reeks voor eerste lezers.  Dit AVI-boekje op niveau M3 is heel erg grappig en leuk opgebouwd.  De eenvoudige, maar zinvolle tekst vormt samen met de kleurrijke illustraties een fijn verhaal voor eerste lezers.  Ondanks de korte woorden die gebruikt worden, is dit verhaal toch in een rijke taal geschreven.  Er is plaats voor af en toe een kwinkslag (zoals een ei-foon) wat het leesplezier alleen maar zal aanwakkeren.  Dit boekje is erg geslaagd en is een mooie aanvulling voor de boekenkast thuis of in de klas.  Met deze reeks bewijs uitgeverij Lannoo dat het zeker mogelijk is om boekjes voor eerste lezers ook echt leuk te maken.

“Een ei voor kip kaat” van Bette Westera en Femme ter Haar is een boekje voor eerste lezers uit de “Op stap”-reeks dat leesplezier en technisch lezen mooi combineert.

Dankjewel Uitgeverij Lannoo voor dit leuke boekje!

⭐⭐⭐⭐

ISBN: 9789401480062 – Verschenen op 10/01/2023 – 48 p. – Uitgeverij Lannoo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s