Dodemansrit – Dader op het spoor 4 – M.G. Leonard & Sam Sedgman

Net voor de paasvakantie staat oom Ben Alex op te wachten.  Hij nodigt hem uit voor een nieuw treinavontuur.  Ze zijn ingeschakeld door baron Eschenbach om een raadselachtig overlijden te bestuderen.  Deze spannende zaak brengt hen bij de Kratzensteins, een familie spoorwegmagnaten, die volgend een legende vervloekt is.  Met de nachttrein naar Berlijn en een ritje op de Brockenbahn komt het tweetal ter plaatse.  Slagen ze erin de dader te ontmaskeren?

De succesvolle “Dader op het spoor”- reeks van M.G. Leonard en Sam Sedgman is intussen aan zijn vierde deel toe.  Alex en zijn oom Ben spelen opnieuw de hoofdrol en proberen een mysterieuze zaak op te lossen vanop een trein of in de buurt ervan.  Bijzonder aan deze boeken is de uitgebreide research die ermee gepaard gaat.  Werkelijk elk detail in deze boeken klopt en dat maakt het spannende detectiveverhaal erg geloofwaardig.  Het plot zit ook deze keer erg goed in elkaar en tot de laatste hoofdstukken word je voortdurend op het verkeerde been gezet.  De illustraties bevatten heel wat details, waardoor je er als lezer toe aangezet wordt om actief mee te zoeken naar de dader.  Deze spannende reeks wordt echter nooit te eng en zal daardoor een heel breed leespubliek aanspreken.  Mede door de rijke taal,  de sterk onderbouwde feiten en een flinke dosis leesplezier is dit een heel sterke reeks die je aan kinderen vanaf 10 jaar alleen maar heel warm aan kan raden!

“Dodemansrit” is het spannende vierde deel in de uitstekende detectivereeks “Dader op het spoor” van M.G. Leonard en Sam Sedgman.  Leesplezier en leeskwaliteit gaan hier hand in hand!

Dankjewel Uitgeverij De Fontein voor dit sterke vierde deel!

🌕🌕🌕🌕🌗
ISBN: 9789026156816 – Verschenen op 24/01/2023 – 312 p. – UItgeverij De Fontein

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s