Frank & Stijn en het magische boek – Reine De Pelseneer & Richard Verschraagen

Tweelingbroers Frank en Stijn zijn terug!  Samen met hun ouders, konijntjes Sam en Bim en kater Igor wonen ze in een oud kasteel.  Voor hun verjaardag krijgen ze een oude kaart van de omgeving van het kasteel.  Op de kaart staat een speciale spreuk, die ze enkele dagen later ook op een kast in de bib ontdekken.  Dat is het begin van een bijzondere zoektocht naar een magisch boek.  Ondertussen bereiden Frank en Stijn ook hun verjaardagsfeest voor en proberen ze meester Marcin te koppelen aan de liefde van zijn leven.

Reine De Pelseneer schrijft boeken voor kinderen en jongeren.  Dit derde deel in de “Frank en Stijn” reeks voor kinderen vanaf 8 jaar, is opnieuw een schot in de roos.  In een rijke taal verweeft ze zowel poëtische passages als kwinkslagen in een verhaal dat spannend en herkenbaar is, maar toch de nodige fantasie en magische elementen bevat.  Het resultaat is een serie boeken van beperkte omvang met erg geslaagde illustraties van Richard Verschraagen en een lay-out om van te smullen, die kinderen vanaf 8 jaar aan het lezen zetten.  Een keuze tussen leeskwaliteit en leesplezier hoeft hier niet gemaakt te worden.  Deze geweldige verhalen zijn goed onderbouwd, sterk geschreven en staan garant voor enkele uren lachen en speuren tijdens het lezen.  Ze zijn daarom een mooie aanvulling op de school- of klasbib (vanaf 3 derde leerjaar/groep 5) en verdienen ook een plaatsje in de boekenkast thuis.

“Frank en Stijn en het magische boek” is een leuke derde deel in de reeks van Reine De Pelseneer en Richard Verschraagen over de tweeling die in een magisch avontuur belandt.

Dankjewel Uitgeverij De Eenhoorn voor deze mooie aanvulling in de reeks.

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789462916951 – Verschenen op 22/02/2023 – 104 p. – Uitgeverij De Eenhoorn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s