Julia en de haai – Kiran Millwood Hargrave & Tom de Freston

Julia verhuist met haar ouders tijdens de zomermaanden van hun huis in Cornwall naar een Vuurtoren op de Shetlandeilanden.  Haar vader zal er de vuurtoren herstellen en haar moeder probeert een onderzoek naar de Groenlandse haai gefinancierd te krijgen.  Julia raakt al snel bevriend met Kin die houdt van sterrenkijken.  De zoektocht naar de haai wordt voor de moeder van Julia steeds meer een obsessie en Julia herkent haar moeder steeds minder.  Als de mama van Julia in het ziekenhuis opgenomen wordt en er in de buurt een Groenlandse haai gespot is, neemt Julia een drastische beslissing.

Kiran Millwood Hargrave werkte samen met haar echtgenoot Tom de Freston aan dit bijzondere boek.  Toen ik het boek deze zomer in originele versie las, was ik er al helemaal weg van.  Het maakte me dus erg blij toen ik merkte dat het boek ook in het Nederlands uitgegeven zou worden.  Voor de tweede keer op enkele maanden tijd, dompelde ik mij opnieuw onder in de leefwereld van Julie en heeft het boek mij terug weten te raken.  Kiran Millwood Hargrave tovert met woorden en weet zo de vele gevoelens die in het boek aan bod komen, prachtig te vatten.  De zwart-wit illustraties aangevuld met geeltinten, de tekst en de mooi typografie vormen samen een prachtig geheel dat beklijft.  Dit boek maakte psychische problemen bij een ouder bespreekbaar en zorgt ervoor dat dit onderwerp geen taboe wordt.  Een prachtig verhaal voor een breed publiek vanaf 10 jaar, dat in het bijzonder de lezers van “De laatste beer” zal bekoren.

“Julia en de Haai” is een prachtig verhaal over vriendschap, moed en psychische problemen van Kiran Millwood Hargrave en Tom de Freston.

Dankjewel Uitgeverij Ploegsma om dit boek ook in het Nederlands beschikbaar te stellen.

🌕🌕🌕🌕🌗
ISBN: 9789021684109 – Verschenen op 30/01/2023 – 212 p. – Uitgeverij Ploegsma

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s