Duet met valse noten – Bart Moeyaert

19 was Bart Moeyaert, toen zijn debuut “Duet met valse noten” in 1983 verscheen.  Zijn verhaal won de Prijs van de Kinder- en Jeugdjury.  Veertig jaar later zijn we intussen, een jubileumjaar voor Bart Moeyaert en voor dit debuut dat intussen een klassieker geworden is.

Deze twintigste editie werd licht aangepast, zodat het ook vandaag nog door onze jongeren als relevant aanzien wordt.  Dankzij de spotify code op de achterflap van het boek, luister je in een oogwenk naar de liedjes die in het verhaal aan bod komen.

Het verhaal over een jong koppeltje, Lieselot en Lander, dat stapelgek is op elkaar, is nog steeds herkenbaar, want gevoelens zijn door de jaren heen niet veranderd. Het lieve verhaal over ontluikende liefde wordt afgewisseld door kattenbelletjes die de twee naar elkaar schrijven. Hun geluk kan niet op, zeker niet als ze met hun toneelgezelschap op tournee mogen. Tot het opeens misloopt door een ongelukkige misverstand en een noodlottig ongeluk dat daarop volgt. Het is mooi om te lezen, hoe Bart al op zo jonge leeftijd, de grootste gevoelens in weinige maar goed gekozen woorden kon vatten. Ook vandaag is dat nog steeds wat zijn werk zo goed en herkenbaar maakt. Fijn om te zien dat deze klassieker terug klaar is om door een nieuwe generatie gelezen te worden en dat Bart Moeyaert nog niets van zijn schrijfijver verloren is. Steeds weer is het uitkijken naar nieuw werk van zijn hand en te genieten van zijn prachtige taal.

Dankjewel Bart voor al die prachtige boeken en je wondermooie poëzie, op nog vele schrijfjaren!

ISBN: 9789045128795 – Verschenen op 7/02/2023 – 188 p. – Uitgeverij Querido

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s