Gaan met die banaan – Höngry

In dit leuke kartonboek op rijm maken jonge kinderen kennis met een hele reeks groenten en fruit.  En dat is net wat Höngry wil bereiken, groenten en fruit op een positieve manier bij kinderen in de kijker zetten.  De vormgeving van dit boek is heel erg leuk opgevat.  Het barst van de kleuren, heeft een fijn tekst op rijm en is bovendien erg leerrijk.

Kinderen leren via dit boekje namelijk niet alleen verschillende groenten en fruit kennen, bovendien hebben ze ondertussen de kans om de kleuren onder de knie te krijgen.  Elke pagina bevat een stuk groente of fruit, een leuk rijmpje waardoor je enkele leuke eigenschappen leert kennen, de vorm en het kleur.  Door deze fijne opbouw kan je op verschillende manieren aan de slag met het boekje.  Na het voorlezen kan je kinderen de groenten en fruit laten benoemen aan de hand van de vorm, je kan samen de kleuren oefenen en misschien is dit boek ook een aanzet om alle groentjes en fruit te gaan proeven. Bovendien kan je zelf gaan nadenken over de groente en fruit die ontbreken en die benoemen.  Dit leuke kartonboekje heeft het allemaal en is een echte aanwinst voor de klasbib van de jongste kleuters en zal ook thuis voor vele uren voorleesplezier zorgen!

Dankjewel Höngry voor dit leuke, leerrijke boekje!

⭐⭐⭐⭐

ISBN: 9789464519037 – Verschenen op 25/04/2022 – 24 p. – Höngry

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s