Voor de nieuwe maan – Tine Lefebvre

Bores woont met zijn ouders en hond Vrijdag op een eiland, ver weg van de vreselijke Landrotten. Bores’ ouders hebben nog plaats op het eiland en in hun hart en op een dag in Maan daar, een zusje voor Bores.  Bores wil helemaal geen zusje, hij wil de pan met pudding alleen uitlikken en heeft geen nood aan gezelschap.  Hij wenst dat zijn zusje zou verdwijnen, maar als dat gebeurt is zijn geliefde hond Vrijdag ook verdwenen.  Bores vertrekt naar het Vasteland om zijn hond te zoeken.  Slaagt hij erin zijn hond terug te krijgen, de Landrotten te ontlopen en hoe loopt het af met Maan?

Tine Lefebvre is schrijver en communicatieverantwoordelijke.  “Voor de nieuwe maan” is haar debuut voor kinderen vanaf 9 jaar.  Van bij de eerste pagina’s weet Tine je aandacht te veroveren met haar mooie zinnen, beeldende taal en fantasie die dicht bij de werkelijkheid blijft.  Dit meeslepende verhaal over Bores, die er plots een zus bij krijgt zet heel wat herkenbare gevoelens in de kijker.  Angst, jaloezie, verdriet, maar ook liefde die tijd moet krijgen om te groeien.  Tine slaagt erin deze gevoelens te verwerken in een spannend avontuur dat heel veel linken legt met problemen uit onze hedendaagse wereld.  Klimaatverandering, onverdraagzaamheid en vluchten maar ook creativiteit, vindingrijkheid, samenwerking en vriendschap komen aan bod.  En dat allemaal in een rijke, wervelende taal die beelden van eilanden, Landrotten en een boomhuttendorp op je netvlies toveren. Voeg daarbij de knappe illustraties van Jacques en Lisa en je krijgt een boek dat kinderen zelf kunnen lezen vanaf een jaar of negen, maar dat ook uitermate geschikt is om voor te lezen aan iedereen van 7 en veel ouder. Dit rijke verhaal doet uitkijken naar meer, veel meer van deze debuterende jeugdauteur!

“Voor de nieuwe maan” is het debuut om u tegen te zeggen van Tine Lefebvre.  Een verhaal in prachtige taal over wat het betekent een broer te zijn.

Dankjewel Uitgeverij Pelckmans voor dit ijzersterke debuut!

🌕🌕🌕🌕🌗
ISBN: 9789463373272 – Verschenen op 14/03/2023 – 251 p. – Uitgeverij Pelckmans

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s