Het kleine heelal – Annejan Mieras

“Als iets verdwijnt, verdwijnen soms ook de woorden.”

Raaf woont tijdelijk met haar moeder in een oude caravan op camping “Het kleine heelal” wegens een lek in hun appartement. Bovendien heeft haar vader oponthoud en is ze geschorst van school. Raaf worstelt met vele vragen en is bezorgd om haar papa. Het is herfst en er is weinig te beleven op de camping. Als ze Nicolaas, de zoon van de campingbaas, op een avond volgt komt ze in het bos achter de camping terecht. Hoewel het niet toegankelijk is voor onbevoegden, volgt ze Nicolaas toch het Kosmosbos in.

Annejan Mieras werkte als architect en onderwijzer en is sedert enkele jaren kinderboekenauteur. Eerder oogstte ze veel lof met “Homme en het noodgeval”. In haar nieuwe boek maken we kennis met een meisje dat het moeilijk heeft en alle pech van de wereld lijkt te hebben. Met goed gekozen woorden worden we meegenomen in haar verhaal. Dit mooie verhaal heeft vele lagen en enkele verhaallijnen die samen een prachtig geheel vormen. Het personage van Raaf wordt met veel gevoel neergezet en komt als echt over. Bovendien krijgen wetenschap en sterrenkunde een mooie plaats in het verhaal. Dit boek zal enerzijds een spiegel zijn voor kinderen die zich in een moeilijke situatie bevinden en anderzijds een inkijk bieden in een leven met tegenslagen voor kinderen die in een warme thuis opgroeien. Mooi is ook dat de kracht van vriendschap in de kijker wordt gezet en dat verschillen in geloof aan bod komen zonder dat die een vriendschap in de weg moeten staan. Dit prachtige verhaal over vriendschap, tegenslag en hoop zal een ruime groep lezers vanaf een jaar of 10 aanspreken. De leuke illustraties van Evelien Jagtman maken het boek helemaal af!

“Het kleine heelal” is een warm verhaal van Annejan Mieras over een meisje dat verschillende tegenslagen moet verwerken, maar hoop vindt in vriendschap.

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789047713005 – Verschenen op 14/03/2023 – 205 p. – Uitgeverij Lemniscaat

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s