Helemaal jij… samen wij – Anne-Marie Van Herck & Sassafras De Bruyn

We worden allen geboren met drie krachten: een hoofdkracht, een buikkracht en een hartkracht.  Als je ze allen samen kan gebruiken, dan heb je een superkracht.  Maar tijdens het opgroeien wordt niet altijd evenveel aandacht besteed aan deze drie krachten.  Anne-Marie Van Herck, master in de psycho-energetica heeft jarenlange ervaring met Vipassana-meditatie.  In dit boek brengt ze drie meditatieverhalen samen en stelt ze belevingsoefeningen voor die erbij horen, dit alles onderbouwd vanuit een stevig theoretisch kader.  De verhalen en oefeningen worden tot leven gebracht met warme illustraties van Sassafras De Bruyn.  Met dit boek worden leerkrachten en ouders aangezet om kinderen kennis te laten maken met meditatie en hun eigen krachten.  

De drie mooie verhalen kunnen voorgelezen worden door een begeleider, maar zijn ook te beluisteren via een QR-code.  Op die manier kunnen kinderen ook alleen aan de slag als ze dat wensen.  Ze hoeven er zelfs hun best niet voor te doen,  zich helemaal laten meenemen in de verhalen is meer dan voldoende.   De verhalen nodigen uit om tot rust te komen en in contact te komen met het eigen lichaam.  

Daarna volgen een hele reeks oefeningen rond bewustwording.  Om helemaal tot hun recht te komen, worden deze oefeningen best door een volwassene begeleid.  Sommige oefeningen zijn geschikt om in groep te doen, andere komen best tot hun recht in een één-één oefening.   Al deze oefeningen zijn erop gericht kinderen bewuster te laten worden van zichzelf en hun lichaam.  De oefeningen komen met een moeilijkheidsgraad en bieden zo kansen om te groeien in bewustzijn.  Bovendien worden sommige oefeningen specifiek in een buitenomgeving uitgevoerd (bv.  op het strand of in het gras).  

Dit fijne boek is ideaal om samen met je kind mee aan de slag te gaan en zo jezelf en elkaar beter te leren kennen en evenwichtiger in het leven te staan.  De kans is groot dat kinderen het makkelijker zullen vinden om de verhalen en oefeningen te beleven en dat volwassenen evenveel of misschien zelf meer bijleren dan kinderen.  Een bijzonder boek om samen aan de slag te gaan met iedereen van vijf en ouder.  

Dankjewel Uitgeverij Davidsfonds om iedereen de kans te bieden om zijn krachten te ontdekken!

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789002275678 – Verschenen op 17/01/2023 – 91 p. – Uitgeverij Davidsfonds

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s