Enzo en de strijd tegen de Oni – Thomas van Luyn

Als Enzo een klein, vreemd, metalen ding in zijn rugzak vindt, kan hij niet vermoeden welke invloed dit op zijn leven zal hebben.  Het Ding heeft een vreemde kracht die hem naar andere locaties kan brengen.  Al snel ontdekt hij dat zijn beste vriendin Kira er meer over weet en maakt hij kennis met Ken die dezelfde krachten heeft.  Het drietal probeert de strijd aan te gaan tegen de onzichtbare Oni die zijn stadsgenoten met negativiteit bedreigt.

Thomas Van Luyn is columnist, cabaretier en presentator.  Sinds kort kan hij zichzelf ook kinderboekenauteur noemen.  In dit verhaal dat barst van de fantasie en waar nooit een vleugje humor ontbreekt, neemt hij kinderen vanaf een jaar of 10 mee in een herkenbare wereld die geteisterd wordt door een onzichtbaar volk.   De lijn tussen realiteit en fantasie is daarbij soms erg dun en lijkt een aanklacht op de negativiteit waarmee we soms naar het leven kijken.  In dit spannend avontuur nemen drie kinderen het op tegen die negativiteit die door de Oni verspreid wordt.  De korte hoofdstukken van maximum een vijftal pagina’s zorgen voor veel vaart in het verhaal.  Hierdoor is het boek ook geschikt voor kinderen die minder graag lezen en op die manier aangemoedigd kunnen worden om dagelijks één à twee hoofdstukken te lezen.  Daarnaast brengen de leuke illustraties van Sophie Pluim de personages en het verhaal tot leven.  

“Enzo en de strijd tegen de Oni” is het kinderboekendebuut van Thomas van Luyn, een fantasierijk verhaal dat dicht aanleunt bij de werkelijkheid, maar door een vleugje magie een andere dimensie krijgt.

Dankjewel Uitgeverij Volt voor dit leuke jeugdboek!

🌕🌕🌕🌗

ISBN: 9789021430942 – Verschenen op 17/11/2023 – 272 p. – Uitgeverij Volt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s