De vrouw en de vogel – Isabelle Sorente

Vina is veertien en wordt van school gestuurd.  Haar moeder Elisabeth besluit haar mee te nemen naar haar oudoom Thomas van 91 die in de Elzas woont.  In zijn huis vinden ze rust midden in de natuur.  Vina raakt gefascineerd door deze bijzondere oude man die een speciale band met vogels heeft en heel wat tijd in de bossen en omliggende heuvels doorbrengt.  Tijdens de Tweede Wereldoorlog was Thomas een malgré-nous en werd, samen met zijn broer, tegen wil en dank ingelijfd bij de Wehrmacht.  Elk op hun manier, proberen de drie hun trauma’s te verwerken en elkaar tot steun te zijn.

Isabelle Sorente is een Franse auteur en filosoof.  Dit is de eerste roman van haar hand die in het Nederlands verschijnt.  Op een mooie manier brengt de auteur drie generaties in een verhaal samen.  Elk hebben ze hun bekommernissen en zorgen, maar ze vinden meestal steun bij elkaar.  Thomas probeert nog steeds in het reine te komen met gebeurtenissen uit de Tweede Wereldoorlog, Elisabeth probeert het overlijden van haar man te verwerken en Vina is op zoek naar zichzelf en haar afkomst.  De natuur is een verbindende factor voor het drietal en door hun lange wandelingen ontstaat een band tussen de oudere man en het pubermeisje.  Thema’s als familiebanden, het verwerken van verdriet en de kracht van de natuur komen mooi samen in dit krachtige verhaal.  Deze sterke roman zal liefhebbers van psychologische romans zeker kunnen bekoren!

“De vrouw en de vogel” is een prachtige roman van Isabelle Sorente over de kracht van de natuur over generaties heen.

Dankjewel Uitgeverij Signatuur voor dit krachtige verhaal!

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789056727345 – Verschenen op 9/11/2022 – 344 p. – Uitgeverij Signatuur

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s