Hidden cities Europa – Henning Aubel

Hebben jullie dat ook?  Nu de lente stilletjes aan terug aangebroken is, komt ook de reiskriebel weer opborrelen.  Het is nog even wachten op wat extra zon en warmte, wat nog meer doet verlangen naar iets warmere oorden.  Laat je nu al even meeslepen met Hidden Cities Europa en ontdek een hele resem nieuwe steden om op je bucket list te plaatsen.  In dit boek ontdek je 70 minder bekende Europese steden, die het bezoeken toch meer dan de moeite waard zijn.  Vaak zijn het iets kleinere steden waar je kunt verdwalen in kleine, historische steegjes waar het grote toerisme nog niet aanwezig is.

Hou je van authenticiteit, geschiedenis en hoeft het allemaal niet te groots en te druk, dan is dit het boek om heerlijk in te verdwalen en je volgende bestemming vast te pinnen.  Aan elke stad zijn slechts enkele pagina’s toegewijd, dus het is geen boek om in je reiskoffer te stoppen om er ter plaatse mee op ontdekking te gaan.  Wel vind je er ideeën bij de vleet, soms heel dichtbij maar ook aan de andere kant van ons continent.  

Bij elke stad volgt een korte schets in de geschiedenis, lees je meer over de belangrijkste bezienswaardigheden en kan je nu al beginnen watertanden bij de lokale specialiteiten.

Het toeval wil dat wij vorig jaar neerstreken in Urbino, één van de steden die in het boek aan bod komen en ik kan alleen maar beamen dat dit indrukwekkend stadje in Le Marche is. Het stadje dat tegen een heuvel gebouwd is, met het indrukwekkende Palazzo Ducale is niet voor niets UNESCO werelderfgoed en is een bezoekje meer dan waard.  Ook dichterbij vind je heel wat inspiratie zoals Lille, Groningen, Alkmaar of Gent.

Droom je mee weg met mij naar één van deze prachtige oorden?

Dankjewel Uitgeverij Kosmos voor deze schat aan mogelijkheden!

ISBN: 9789043927994 – Verschenen op 28/03/2023 – 240 p. – Uitgeverij Kosmos

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s