Harde hand – Marita De Sterck

Mira, een jonge vrouw, adopteert een mishandelde jachthond die ontzettend angstig is.  Ze is vastbesloten om Turbo niet alleen een warme thuis te bieden, maar ze wil ook de jager die daarvoor verantwoordelijk is, opsporen.  Terwijl ze haar eigen demonen uit het verloren probeert aan te pakken, begint het net zich te sluiten en komt ze de jager op het spoor.

Marita De Sterck schrijft jeugd- en kinderboeken sedert 1985 en meer dan eens prijzen met haar werk.  In haar nieuwe boek zet ze dierenrechten in de kijker en neemt ze de illegale jacht onder de loep.  Aan dat dierenleed koppelt ze het verwerkingsproces van een jonge vrouw die in angst opgroeide.  Bijzonder daarbij is dat ze ook de dierenbeul aan het woord laat en een inkijkje geeft in zijn perverse denkproces.  Vanuit dit wisselend perspectief krijgt het verhaal vorm en krijg je als lezer een steeds beter beeld van de hoofdpersonages en hun geschiedenis.  De twee verhaallijnen groeien steeds dichter naar elkaar toe tot er een confrontatie volgt.  Het verhaal is beeldend geschreven waardoor gevoelige lezers de sommige passages als schokkend kunnen ervaren.  Net daarin schuilt ergens ook de kracht van dit boek, net door die beeldende stijl komt het verhaal echt binnen en laat het een diepe indruk na ondanks zijn beperkte omvang.  Een bijzonder verhaal over dierenleed, angst en de strijd die we ertegen kunnen voeren voor lezers vanaf 15 jaar.

“Harde hand”, het laatste boek van Marita De Sterck koppelt dierenleed aan menselijk leed en toont wat angst met mens en dier doet.

Dankjewel Uitgeverij Querido voor dit aangrijpende verhaal!

⭐⭐⭐⭐

ISBN: 9789045128733 – Verschenen op 28/02/2023 – 181 p. – Uitgeverij Querido

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s