De beste tijd voor de liefde – Holly Williams

Violet, dochter uit een Welsh arbeidersgezin en Albert, zoon van een lord leren elkaar kennen, niet één keer, maar drie decennia na elkaar.  Het tweetal voelt zich telkens weer tot elkaar aangetrokken,  maar de tijdsgeest, het klassenverschil en de plaats van vrouwen in de maatschappij, zorgen ervoor dat hun ontmoeting telkens weer anders is, een andere invulling krijgt en misschien ook anders afloopt.  Op welk moment in de tijd maakte hun relatie de beste kans?

Holly Williams is journalist en theater- en boekenrecensent.  Deze debuutroman is in meer dan dertien landen verschenen en vertelt een bijzonder verhaal.  Niet alleen liefde speelt een rol in een prille relatie, maar ook achtergrond, de veranderende maatschappij en toekomstverwachtingen hebben een plaats in het ontluikende verhaal.  De auteur neemt je mee in een reis door de tijd van 1947 tot 1997 en geeft zo een beeld van hoe onze wereld in de voorbije decennia veranderd is.  Het boek start in een Downton Abbey-achtige stijl, en brengt ons via de swingende sixties naar de woelige jaren tachtig.   Vooral dat eerste deel kon me helemaal meeslepen en was erg veelbelovend, maar daarna verloor het boek voor mij wat van zijn aantrekkingskracht.  In het eerste deel ligt de focus eerder op de ontluikende relatie tussen de twee, wat in de volgende delen net iets minder het geval is.  Daar komt de tijdsgeest en het studentenleven meer aan bod, wat de personages net iets minder sympathiek maakt.  Een verhaal met een aparte invalshoek dat een mooie beeld schetst van het de veranderende tijdsgeest in de 20ste eeuw.

In “De beste tijd voor de liefde” van Holly Williams leren Violet en Albert elkaar op drie verschillende tijdstippen kennen. De veranderende maatschappij heeft telkens opnieuw een andere invloed op hun relatie.

Dankjewel Uitgeverij AmboAnthos voor dit unieke verhaal.

⭐⭐⭐
ISBN: 9789026357367 – Verschenen op 20/01/2023 – 391 p. – Uitgeverij AmboAnthos

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s