Winde Wildeling en het moerasmonster – Gill Lewis & Rebecca Bagley

Winde is pas verhuisd en gaat op verkenning in haar tuin.  Die loopt naadloos over in de Wildernis, waar ze kennismaakt met de Wildelingen.  Ze nemen haar op in hun midden en laten haar kennismaken met de wonderlijke Wildernis waar ze de wildste avonturen beleven.  Als ze merken dat hun kamp vernield is en hun vriend Beer vermist is, gaan ze samen op pad, op zoek naar het moerasmonster.

Gill Lewis was als kind altijd in de tuin te vinden en werd dierenarts toen ze opgroeide.  Haar boeken schrijft ze in een boomhut omringd door eekhoorns.  Die liefde voor de natuur is heel erg voelbaar in dit boek en is een echte uitnodiging om, na het lezen van dit boek, naar buiten te trekken en op zoek te gaan naar je eigen Wildernis en een groepje Wildelingen te vormen.  Het verhaal is spannend, zit vol herkenbare elementen en heeft leuke, uiteenlopende personages waarin je je makkelijk kunt verplaatsen.  De pagina’s worden opgefleurd met de vrolijke illustraties in groene en grijze tinten van Rebecca Bagley.  De cover spreekt heel erg aan en zal ervoor zorgen dat kinderen vanaf 8 jaar het boek snel oppikken.  De korte hoofdstukken, het iets grotere lettertype en de rustige bladspiegel zorgen voor een vlotte leeservaring die alleen maar leuker gemaakt wordt door de fijne illustraties.  Dit eerste deel in deze vrolijke reeks voor kinderen die graag buiten spelen, doet absoluut verlangen naar meer.  

“Winde Wildeling en het Moerasmonster”,het eerste deel in een nieuwe reeks van Gill Lewis en Rebecca Bagley, is een fijn verhaal over een groep kinderen die op avontuur gaat in de wildernis in hun achtertuin.

Dankjewel Uitgeverij Lemniscaat voor deze aanwinst in de boekenkast!

⭐⭐⭐⭐

ISBN: 9789047714972 – Verschenen op 21/02/2023 – 144 p. – Uitgeverij Lemniscaat

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s