Ruimterockers – Tom Fletcher

Sjors, Neila en Ram vormen samen een band, misschien wel de slechtste band op aarde…  Als ze optreden op school gebeurt er iets heel vreemds en worden ze de ruimte in gestraald.  Daar komen ze in een bijzondere strijd terecht en moeten ze alles op alles zetten om de competitie te winnen om zo de aarde te redden!

Tom Fletcher is naast jeugdauteur ook zanger en muzikant.  Deze beide talenten bracht hij nu samen in een jeugdboek voor lezers vanaf 8 à 9 jaar.  Met zijn meer dan driehonderd pagina’s is dit een lijvig boek, maar het iets grotere lettertype afgewisseld met illustraties zorgt voor een vlotte leeservaring.  De thema’s muziek en ruimte worden op een fijne manier samengebracht en er is heel wat ruimte voor humor en grapjes.  De liedjes die in het verhaal aan bod komen kunnen in het Engels beluisterd worden via een QR-code en vormen een leuke aanvulling op het verhaal.  Dit boek moet het vooral hebben van de actie en het avontuur.  De schrijfstijl is niet zo bijzonder en de gebruikte taal is niet altijd even rijk.  Dit verhaal met een originele insteek is een mooi opstapje voor kinderen die houden van de Waanzinnige Boomhut en klaar zijn voor een boek met meer tekst, maar met veel illustraties en een typografie die actie uitstraalt.  Een boek boordevol fantasie waarin leesplezier voorop staat.

“De ruimterockers” van Tom Fletcher is leuk boek dat barst van de humor over een bandje dat in de ruimte moet strijden om de aarde te redden.

Dankjewel Uitgeverij Billy Bones voor dit fijne verhaal!

⭐⭐⭐

ISBN: 9789030509172 – Verschenen op 8/11/2022 – 368 p. – Uitgeverij Billy Bones

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s